Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

És visszavágott!

2011-04-12

Föld

A Föld visszavágott!

Nem kéne kísérletezgetni a földrengés keltéssel. Amúgy is szaporodnak a földrengések, a Föld kilépett nyugalmi állapotából. Ez rossz hír az emberiségnek, hiszen így is sok a katasztrófa.

Több tudós is gyanújának adott hangot, mely szerint a rengéseknek egy része nem is a természet jóvoltából keletkezett. A közel múltban ugyanis három rengés 10 kilométer mélységben történt. Túl gyakori az azonos szint, a természet ilyet nem produkál. Azt biztosan állíthatjuk, hogy sem az almafák, vagy a delfinek nem képesek ilyet előidézni, erre csak az ember képes. Az sem valószínű, hogy egy kormány elrendelje a saját területén kiváltandó pusztítást. Ennek alapvető oka, hogy maga is belepusztulhat, másrészt sokan nem rendelkeznek a szükséges technikai eszközökkel. Nyugodtan ki tudja bárki találni, hogy ki képes erre(vagy kik). Azaz, ez az egy-két állam más államokkal szórakozik, illetve kísérletezik, azaz hadüzenet nélküli háborút visel ellenük.

Ez önmagában is elképesztő. A földrengéseket generálók felelőtlensége és butasága azonban még ennél is felháborítóbb. Egy-két kutató a napokban felvetette, hogy a Japán melletti, 9-es erősségű földrengés talán nem véletlenül keletkezett. Ugyanis következmény is lehet. Ennek eldöntése az utóbbi idők földrengéseinek, azok esetleges összefüggéseinek kutatása. Tudjuk, hogy a tűzgyűrű, azaz a kéreg törésvonalai összefüggő rendszert alkotnak. Így egy-egy „eseménynek” lehet tovagyűrűző hatása is. Pláne akkor, amikor amúgy is kilépett a Föld nyugalmi időszakából.

Ekkor egyesek azzal szórakoznak, hogy mesterségesen keltenek földrengéseket? Az ilyenek csak őrültek lehetnek! Tisztában vagyunk vele, hogy önmaguknak meg tudják magyarázni cselekedetüket. Jónak, helyesnek tartják, s így fel is mentik magukat. Ezek az őrültek azonban nem számoltak a tovagyűrűzés lehetőségével! Azzal sem, hogy e miatt nekik is befellegzik.

Gondoljunk csak bele: Japán előtti partokon a legerősebb földrengés sújtott le. A rengés összedöntötte a házakat, az utak. A gáz-, víz-, villanyvezetékek használhatatlanná váltak. Óriási emberi és anyagi veszteségek. A rengés a tenger alatt történt, így szökőár jött létre, s ami a rengésben még megmaradt, azt a tengerár söpörte el. Ez tönkre tett egy atomerőművet is. Azóta folyamatosan nő a sugárveszély. Pedig úgymond az építők a legmodernebb technikát vetették be az építéskor és minden veszéllyel számoltak.

Úgy látszik minden veszély nem látható előre. Ezt tudnia kellene azoknak is, akik elrendelték a korábbi mesterséges földrengések előidézését. Hiába számolnak azzal, hogy fizikailag ők úgy is megúsznak mindent.

Nincs a világnak olyan pontja, ahol minden megúszható!

Olyan nagyságú volt a fukusimai rengés, hogy az egész Föld reng az óta. Igaz, hogy minimális mértékben, de reng. Ez is oka lehet a fukusimait követő mianmarinak, vagy az azt követő ciprusinak. Ha ez így van, sikerült elindítani egy olyan folyamatot, mely kiszámíthatatlan és megfékezhetetlen. Megindíthatja a rengés a Vezúv régóta „várt” nagy kitörését. A lábánál él több millió nápolyi. Az USA még rosszabbul is járhat, mint Európa. A Szent-András vonalnál már szintén rég „esedékes” egy nagy rengés. Az egész nyugati part belerokkanhat. Még rosszabb, ha a Yellowston szupervulkánja aktivizálódna. Lerövidítve és egyszerűsítve, egész Amerika lakhatatlanná válna. Évekre. És egyáltalán nem biztos, hogy ezek a rengések, kitörések a szokásoknak megfelelően előre jeleznék jöttüket, hiszen más rendszer aktivizálná őket, mint a szokásos.

A 2011-es év választ fog adni a jövőnkre vonatkozóan. Ez rövid idő, ki fogjuk várni. Csak nehogy olyat kapjunk, amire azt mondjuk: bárcsak ne éltem volna meg!

Egyet azért csak a fukusimai katasztrófa alapján kijelenhetek. Ebben az évtizedben mindenképpen véget ér a mai, modern civilizáció.

Már a ma látható kár olyan mértékű, melyet a japán gazdaság, csak évtizedek alatt tudna kiheverni. Gondoljunk csak arra, hogy New Orleans még mindig szenvedi a károkat. Közel sem tudták pótolni a veszteségeket. Pedig az kisebb katasztrófa volt, mint a mostani. Ennek még amúgy sem biztos, hogy a végén vagyunk. Ha már hivatalosan is félnek egy hidrogén robbanás veszélyétől, akkor még az eddigieknél is borzasztóbb pusztítás jöhet. Annak következményeit már elemezni sem érdemes. Reméljük megússzuk, „csak” ennyivel.