Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Visszaigazolás

2011-08-06

Ilyen gyors visszaigazolást még nem kaptam. Szinte még meg sem száradt a tinta a papíron a Paraziták című írásomon, máris visszaigazolódott az állításom. A világgazdaság pénzügyi rendszeren keresztüli tudatos összeomlasztása kapcsán kifejtettem, ki hogy az USA sem kerülheti el a leminősítést. Hiába emelik meg a hitelplafont, mellyel úgymond rendbe jönnek az állam pénzügyei és a legjobb adós marad, le fogják minősíteni. Persze csak akkor történik meg a leminősítés, ha a világot már nem az USA vezeti, hanem a láthatatlan pénzügyi hatalom.

A tézisem ezek szerint helyes: megtörtént Amerika leminősítése, tehát tényleg nem az USA a vezető hatalom. A hitelminősítő cég, a Standard & Poor’s megtette, mit gazdáik elvártak tőlük. Ma már nem AAA, hanem AA a besorolás, és ennél van jobb. Ha nem sikerült a kisebb országokat egyenként padlóra küldeni, majd az USA megingatásán keresztül az egészet világgazdaságot döntik be.

Én csak hónapok múlva gondoltam a leminősítésre, az urak azonban sokkal gyorsabbak. Nekik nagyon sürgős a világ fenekestől felforgatása. Persze „igazuk” van, sietni kell, mert a reakciók olyan lassúak és ha halogatják a leminősítést, milyen hosszú időbe telne, mire beáll a teljes káosz.

Azért kérek mindenkit, gondolkozzon el rajta: kinek mit hozhat a rend felbomlása?

Mit a szegényeknek, mit a gazdagoknak?

Mi kell ahhoz, hogy valaki a káoszban is nyugodt lehessen a jövője felől?

Annak a biztos tudata, hogy bármilyen háborúság, zűrzavar esetén meg van oldva az önellátása. Na és a védelme.

Nekem még nincs.

És neked?