Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Várakozva

2012-02-12

Egyre mélyebb a csend. A feszült, nyomott csend. Úgy általánosan. Ne tévesszen meg senkit egy-egy kisebb hűhó, ez inkább még feltűnőbbé teszi a közbenső csendet. Valami készül Európában, illetve a bolygónkon. Mondhatnám úgy is: vihar előtti csend van. Azt mindannyian tudjuk, hogy ez csak átmeneti, mert aztán a vihar nagy dérrel-dúrral jön. Üvölt a szél, recseg-ropog minden, az menydörgés – pláne, ha közel van – megijeszti az embert. S, ha megindulnak az ég csatornái is, elszabadul a pokol.

Na, ettől tartok én is. Nem jó ez a nagy csend. Korábban volt egy kis zűrzavar a pénzvilágban, de ez is elcsendesedett. Mi nem is bánjuk, hiszen a világ rajtunk köszörülte a nyelvét. Európa megtámadását rajtunk kezdték a jenkik. Majd beszartunk a nyomás alatt. Természetesen az EU is belénk rúgott, hiszen mindig a gyengébbet bántják. Úgy, mint az állatoknál. Így nyugodtan mondhatjuk rájuk: állatok. Hogy tajtékoztak ránk, amikor bóvli kategóriába soroltak bennünket az amerikai (le)minősítő intézetek. Én meg mostanság röhögök rajtuk. Egy-két hete 9 európai országot minősítettek le, többeket két fokozattal is. Hogy abbahagyták csaholásukat a franciák, mikor őket is leejtették az dobogó tetejéről.

Igaz közben Orbán sem sokat aludt. Elment Strasbourgba, a kínpadra. Lemosta a börtönőröket! Igaz, kénytelen volt engedni keménységéből, de a lényeget, az új alaptörvényt megvédte. Miért lényeges ez akkor, amikor közben elfogadta a létrehozandó Európai Egyesült Államok alapelveit, mely a jogok további korlátozását jelenti? Mert közben lett egy kiskapunk. Mindezek mellett a világ pénzügyi hatalmasságainak adott egy akkora gyomrost, hogy csak úgy öklendeznek tőle.

Kijelentette, hogy ez az új csak akkor lesz, ha keresztény lesz. Az Unió „alapítójának”, Schumannak mondatát idézte. Erre persze senki sem mert választ adni, pedig mindenki tudja, hogy a háttérben a „világkormány” tagjai kereszténytelenné akarják tenni Európát. Nekünk ez a kijelentés csak egy huszáros csínynek tűnhet, de higgyék el, sokkal több ez. Gondoljanak l956-ra. 1957-ben már úgy beszéltek róla, hogy nagyon szép és hősies volt, de elbukott. Évtizedek kellettek hozzá, míg ki merjék mondani: a szocialista világrendszerre akkor mérték a megrogyasztó ütést. A globalizációs hatalom megrogyasztását most végzi a magyarság, a magyar kormány, csak most egy kicsit finomabban. Ha valaki őszintén nézi a politikát és nem elfogultan, a magyar javaslatokat – melyekért kiátkoztak bennünket – Európa nagy részén bevezették, illetve be fogják vezetni. Ez pedig előre törést jelent a fronton.

S mit ád az ég? Most kussolnak a huhogók. Eddig elátkozták a kormányt, mert merész politikája miatt nem csökkent, hanem nőtt az ország eladósodottsága. Ez persze álszent duma volt, hiszen egy darabbal sem nőtt a kibocsájtott államkötvények száma. A spekuláns nagytőke támadt a forintra és vitte le az értékét. Rossz árfolyamon számolva tényleg nőtt meg az átszámított adósság. Ma ezek a huhogók hallgatnak, mint szar a fűben, mert a kemény kiállás és az azt követő taktikai visszavonulás után egyre erősödik a forint. Lám-lám mégis csökken az adósság! Azért taktikai a visszavonulás, mert a lényeges kérdésekben nem engedett a kormány (Alaptörvény, nyugdíjrendszer átalakítása, stb.) Ettől még nehezen élünk ma, de legalább van remény a jobbra. Ha nem ezt teszi a kormány, akkor csak romlott volna a helyzet, mégpedig végérvényesen.

Most csönd van. Várjuk a következő vihart. Ez már azonban nem Magyarország fölött tör ki és ez is egy nagy előre lépés. Reméljük más is helyt fog állni, hiszen már eddig is egyre többen drukkolnak nekünk és annak, amit képviselünk. Kívánjuk a görögöknek, portugáloknak, spanyoloknak és az olaszoknak, hogy legalább olyan merészek legyenek, mint mi. Elvégre mindannyiunknak elege van ebből a világ átalakításból, melyről meg sem kérdeztek bennünket.