Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Lázáros hittel?

2011-07-19

Lázáros hitel gyülekeztek múlt hétfőn a FIDESZ képviselői a Parlament utolsó munkanapján. Buzgalmukra szükség is volt, hiszen több mint húsz törvényt kellett elfogadniuk. Köztük az egyházakról szólót is, mely kidolgozására a KDNP lett felkérve. Na, nem mint koalíciós partner, hanem mint szövetséges.

A nap azonban furcsa fordulatot vett. Hajnalra már az a kérdés vált uralkodóvá: szövetséges-e a partner, vagy csak egy dísz a bokrétán, melyet mindig vissza kell gyömöszölni a többi elem közé.

Történt ugyanis, hogy a végszavazás napján Lázár János új javaslatot terjesztett elő, mely köszönő viszonyban sem volt a Kereszténydemokrata Párt előterjesztésével. Úgy söpörte le az asztalról az előzőt, hogy nyoma sem maradt annak. Sőt, megfejelte ezt az aljasságot egy másokkal, beszuszakolta a cionista Hit Gyülekezete szektát az államilag azonnal elismerendő és támogatandó egyházak közé. Ekkora horgost még Papp Lacinak is csak ritkán sikerült bevinnie az ellenfeleinek.

Ez azonban teljesen más. Itt nem ellenfélnek vitték be, hanem – orvul - egy szövetségesnek. Akit kellő arroganciával még ki is oktatott a frakcióvezető, hogy ne ugráljon, mert nem koalíciós partner, akinek lehet ellenvéleménye, hanem csak egy szövetséges. Magyarán: kuss van. Húzd meg magad, és örülj, hogy élsz!

Hát az ilyenek miatt megy el a kedve az embernek a politikától és a politikusoktól. Felfuvalkodott, pökhendi, Lázáros Hittel Gyülekezőktől, akik ezzel az egy húzással több évtizeddel vetették vissza e nép fejlődési lehetőségeit.

S, milyen profin működik a média! Azonnal Novák Előd felszólalásával kezdett mindenki foglalkozni. Egy kisebb jelentőségű ügybe kötöttek bele és fordították ki, csakhogy a sokkal lényegesebbről elterelhessék a figyelmet.

Lázár ugyanis e cselekedetével két bűnt követett el egyszerre. Mindkettő önmagában is a legsúlyosabbak közé tartozik. Hogy szavait helyére tegyem: nem egy koalíciós partnert játszott ki, mely a politikai játszmák még megengedett eszközei közé tartozik, hanem saját szövetségesét szúrta hátba. Ez már a politikában is aljasság. És itt, nála kell a Novák Elődi felszólalást megtenni: teljesen érthető Fónagy János javaslata. Itt még érthetőbb mondom én, hiszen itt még erősebbek és nagyobb jelentőségűek a hátsó kötelékek és elkötelezettségek.

Erősebbek, mint egy szövetséges felé és erősebb, mint a hazánk iránti elkötelezettség. Az első árulás azonnal nyilvánvaló volt mindenkinek, a második sajnos már csak akkor lesz az, amikor már késő. Ezért ez százszor kártékonyabb és aljasabb!