Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Krónikás ének - 2011. április-május

2011-07-30

Igazán jó hozzánk a természet! Nyugodtam összevonhattam megint két hónapot. Ez nem a lustaság, hanem a korábbiakhoz képest kevesebb esemény. Igaz az a két nagy nagyot szólt.

Az egyik az USA-t érintette. Hatalmas pusztítást végzett az államok középső vidékein egy tartós viharos időszak. Viharok voltak máskor is, de a mostani jelentősége az, hogy túl korán jött. A hurrikán szezon ugyan előbbre jött az elmúlt évtizedben és már nyáron jelentős károkat okozott, de hogy tavasszal mindent elsöprő viharok legyenek jelentős árvízzel nem jellemző. Hát most ez is elérkezett.

A másik jelentős csapás Kínát érte. Nyolc hónapja aszály sújtja e hatalmas ország déli-középső részét, mely a mezőgazdaság súlyponti területe. Óriási károk keletkeztek.

Mint jeleztem, ha indokoltnak látom, kitérek a földrengésekre is. Itt az a legnyugtalanítóbb jelenség, hogy Fukusimában azóta sem állapodott meg a Föld. Ha kisebbek is a rengések és már nem tesznek olyan nagy károkat, mint korábban, ez rosszat jelent. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, már nincs is mit lerombolnia az újabb rengéseknek, hiszen mindent lerombolt már eddig.