Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Krónikás ének - 2011. február-március

2011-04-12

Miért két hónap egyszerre? Mert szerencsére alig volt említésre méltó időjárási esemény. Más volt, de az külön írást igényel.

Február legjelentősebb eseménye az ausztráliai árvíz további növekedése. Már a dél-keleti területek egy részére is átterjedt. Ausztráliában ehhez fogható „özönvíz” még nem pusztított.

A két hónap ismerete biztossá tette, hogy rendkívüli volt tényleg a tél, méltó az előre jelzésekhez. Nem úgy lett a leghidegebb tél, hogy minden szokásos rekord megdőlt volna, hanem tényleg hosszantartó kemény tél volt. A síterepek még nem zártak ilyen jó gazdasági évet. A maximális ideig nyitva volt minden pálya a tartós hideg miatt. Nálunk még most, április 10.-e környékén is lassan, nagyon lassan akar tavaszodni.

Talán figyelmeztetőnek azért érdemes megjegyezni, hogy Kína mezőgazdaságilag jól hasznosítható területeinek jó részén 8 hónapja szárazság van.

Az évre nem ígér sok jót, hogy rendszeresek a híradások a Nap rendkívül erős, és sűrűsödő kitöréseiről. Ha a múlt év volt a második legmelegebb, akkor van esélyük rá, hogy az idei a legmelegebb legyen.