Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Krónikás ének - 2010. április – július I.

2010-08-04

Nem felejtkeztem el a krónikáról. Belefáradtam. Na, nem az írásba, hanem a folyamatos támadásokba, hitetlenkedésekbe, harcba. Gondolataimat nem azért mondom, írom, hogy riogassak, állandóan lesajnáljanak, hanem azért, hogy riasszak, riadót fújjak! Csak az teszi ezt, akit érdekel a többiek sorsa. Itt élünk ebben a Kárpát-medencében és az emberek a lehető legnagyobb veszély előtt a legnagyobb nyugalommal élik napjaikat. Valahogy csak fel kellene ébresztenem Őket!

De belefáradtam. Még az egyik legjobb gondolkodású ismerősöm, barátom is azt mondta: hagyd már abba ezt a riogatást, nem veszed észre, hogy nem felmelegedés van, hanem lehűlés! Ezt még 2009 végén mondta. Elmondtam, ez a Nap 2 éves rendellenesen alacsony tevékenysége miatt van. Ebből nem vonhat le következtetést. Még akkor is, ha a Nap 11 éves ciklusának lehűlési szakaszában vagyunk, ez a mérték akkor is rendellenes (a napkutatók adatai szerint). Egyébként a klímaváltozás sem azt jelenti, hogy mindenhol, mindig folyamatosan, egyenletesen emelkedik a hőmérséklet. A változás legegyértelműbb jele az időjárás szélsőségessé válása. Minden irányban. Térben és időben. Csak legyintett, s úgy nézett rám, mint egy habókosra.

Ez az év – sajnos – elégtételt adott. Először azonban becsapott. Ez az idei időjárás azt sugallta, hogy folytatódik a lehűlés. Egy idő után azonban gyanússá vált a helyzet. A tavasz nem akart tavasz lenni. Hideg és eső volt. Egy idő után feltűnt, hogy csak Közép-Európa ilyen. A Kárpátok és környéke. Máshol meg meleg van. Angliában, Svédországban, Finnországban rendre melegebb, mint itt nálunk. Akkor eszméltem igazán, mikor egyértelművé vált, hogy Oroszországban is rendre a meleg tavasz járja.

El is dőlt végleg a dolog nyár kezdetére, addig ugyanis csak a kérdőjelek szaporodtak bennem. A nyár minden mozzanata az időjárás felborulásának folytatódását bizonyította. Itt a rengeteg eső, jégverések, hideg, szélviharok. Ember emlékezet óta nem okozott ennyi kárt a töménytelen eső és a viharok. Az országnak szinte nincs olyan tája, mely ne részesedett volna a katasztrófából. Csak két tájról teszek említést. Felsőzsolca, Balaton környéke. A Sajó völgye végig úszott, illetve ma is vannak bőven olyan földek, ahol vízben áll a termés. Már ami megmaradt belőle. A fentebb említett barátom szülei zsolcaiak. Mikor a házuk egy része összedőlt, azt mondta: még is csak igazad van.

A magyar tengeren nem tudták megtartani a Balaton átúszó versenyt. Augusztus végére halasztották, mert olyan viharos volt az idő, illetve annyira lehűlt a víz, hogy veszélyessé vált. Nem is lesz megtartva, mert augusztus 28-án még hidegebb lesz a víz. De nem ez a fő gond. A déli part menti termőföldek belső gazdasági útjai embermagasságban beszakadtak és óriási, száz méteres szakadékot hoztak létre. Életveszélyes kimenni a földekre, mert a löszös talaj bármikor beomolhat a jármű, az ember, vagy akár a gyerek alatt. Az egyik településen fel is szólították a szülőket, a gyerekeket ne engedjék ki a határba.

Ugyan ezen idő alatt Európa szélein, spanyol és portugál földön, na meg Moszkva mellett és orosz földön százszámra gyulladtak, gyulladnak az erdő és bozót tüzek.

A helyzet nagyon komollyá vált. Nyugodtan fogalmazhatok úgy, átlépett egy határt. Mint számomra is világossá vált, az idei év már újra a felmelegedésé. Mi itt Európa közepén jelentjük az abszurd ellenpólust. Júliusban közzé tették az első félév összesített - a világot átölelő - meteorológiai adatait. Mióta mérik – közel 150 év – ez volt a legmelegebb félév.

Vigyázat! Mindez akkor, amikor a 11 éves ciklus hűvös időszakában vagyunk. Mi lesz, ha 2012-ben elhagyjuk, és a melegebb periódusba lépünk. Az első félévben mérték Pakisztánban az ottani legmelegebbet, 53,7 fokot. Moszkva is kitett magáért. A kegyetlen hidegről híres város, mely Napóleont és Hitlert is legyőzte a borzalmas téllel, a napokban rekordot döntött. Soha nem mértek még 37,7 fokot! Pluszban! Nem csoda, hogy minden ég körülötte, ami csak meggyulladhat.

Indiában arra panaszkodnak, hogy a monszun későn érkezik. Több héttel csúszik. Így a legcsapadékosabb vidékén nincs 11.000 mm eső, csak 8-9.000 és így nem biztos a termés! Éhezhetnek a helyi lakosok. Kínában pedig az a baj, hogy a szokottnál sokkal több esik, óriási áradásokat okozva és elvíve a termést. Nyugodtan leszögezhetjük: átalakult a Föld időjárása. Meglátásom szerint ez már jövőre élelmezési problémákat fog jelenteni. Földrészi méretekben. És ezzel gyökeresen át fog alakulni az emberiség léte.

Már 2011-ben!!!!!!!!!!!!!!

Az idei rossz terméssel is, de fel kell töltenünk gabona raktárainkat! Egy szem búzát, egy cső kukoricát sem szabad kivinni az országból!

Mindenki maga is készüljön fel!