Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Krónikás ének - 2010. március

2010-08-03

A kilengések csak nem akarnak abba maradni. Most már nem a hó, csak a vihar tarolta le Portugália, Spanyolország és Franciaország óceáni vidékeit. Még Belgiumot sem kímélte. A vihar méreteire jellemző, hogy a francia elnök katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította a vidéket. A vihar ugyanis háborús állapotokat hagyott maga után.

Ki kell térnem a felmelegedést ellenzők felerősödött hangjára. Külföldön, Miskolcon folyamatosan nyilatkozgatnak: nincs ember okozta felmelegedés. Volt ilyen korábban is, ez természetes folyamat. De szeretnék ezekkel egyszer leülni egy asztalhoz és fejükre borítani.

Senki sem mondta azt, hogy nincs természetes felmelegedés! Ez természetes párja a lehűlésnek. Az elszólások azonban mutatják az elfogultságot. A miskolci meteorológusunk nem átallott olyan orbitális marhaságot állítani, hogy nem is emelkedhet a levegő CO2 tartalma lényegesen feljebb, közel vagyunk a levegő maximális befogadó képességéhez. Ki kéne tiltani a szakmából. Ugyanis a múlt légösszetételének vizsgálata során külföldi kutatók kiderítették, hogy volt időszak, amikor a levegő a mai több mint ezerszeresét tartalmazta széndioxidból. Csak azt nem tudom, hogy az illető magától ilyen ….., vagy fizettek neki ezért a félrevezető nyilatkozatért?

De nem ő az egyetlen. Amerika, Anglia is tele van ilyenekkel. Az interneten filmet is terjesztenek a témában. Felsorolnak korszakokat jelenségeket és bizonyítottnak tartanak mindent. Azt azonban elfelejtik, hogy a tudományban nem lehet csak mechanikusan gondolkodni. Pláne ott, ahol sok tényező együttes hatását kell elemezni. Ott már nem elég az analizáló elme. Pláne nem illik olyat mondani, hogyha két három tényező egy irányba hasonló meredekséggel mozog, nem lehet összefüggés közöttük. A tények figyelmen kívül hagyása óriási hiba. Pláne, ha mért adatokról van szó.

Ha nő a Föld lakósságának száma, nő az ipari termelés, nő a CO2 kibocsájtás, nő az átlaghőmérséklet letagadni, hogy van összefüggés közöttük hülyeség, vagy tudomány keretében elkövetett félrevezetés. Tudjuk, más tudományágakban is elkövettek már hasonló erkölcstelenséget külső nyomásra, elvárásra. Igen magas pozícióba lehet így kerülni, jó jövedelemmel. Ilyen eset például nálunk a finn-ugorizmus, de Galileivel szemben is ez érvényesült. Az idő mindkét esetben bebizonyította, hogy téveszmék hirdetői álltak szemben a tudománnyal.

Minden elemzésnél óriási körültekintéssel kell eljárni. Csak példaként mondom: a 2008-2009-ben bekövetkezett „lehűlés” még nem a jégkorszakba való átfordulás eredménye, hanem az elképesztően alacsony napfolt tevékenység. Sajnos erről nem beszél senki.