Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Krónikás ének - 2009. december

2010-03-05

Még most sem tudtam eldönteni teret engedjek a belém költözött elkeseredésnek, vagy a kilátástalanságot önmarcangoló gúnyba öltöztessem. Mindegy, írom, ahogy a pillanat adja.

Címzett: minden halandó!

Gyászjelentés

Szomorúan értesítem mindannyiukat, az Ítélők, a koppenhágai fellebbviteli tárgyaláson (a klíma konferencián) meghozták a végső döntést. A földi élet sorsáról döntöttek. Ahogy rémálmaimban szerepelt: érdemben semmilyen változtatás nem történt. Érvényben marad a korábbi határozat: végrehajtásra kerül a halálos ítélet.

Az ítélet végrehajtója: a vérig sértett, meggyalázott, kifosztott, semmibe vett, fajok ezreitől megfosztott természet.

Ennél tökéletesebb akciót ki sem lehet találni.

A természetet ugyanis nem kötik sem ideák, sem ideológiák, sem gazdasági, sem politikai nézetek. Nem viseltetik a pénz iránt sem - egyesek által elvárt - alázattal. Vallási, könyörületességi szempontok sem vezetik. Ő, a maga rendje szerint csak elkezdi begyógyítani sebeit. Mély volt a seb, melyet vágtunk rajta? Igen. Az egész testét megnyomorítjuk? Igen.

A válasz is ennek megfelelő lesz. Kivágtuk a fél tüdejét (az erdők felét), így egyre nagyobbakat kell belélegeznie. Ezek az egyre növekvő erejű viharok, egyre nagyobb pusztítással. Kiszívjuk testéből az elraktározott energiáját és nyakló nélkül melegítünk, füstölünk vele? Ő cserébe befogadja légkörébe még a széndioxidot is. Meleget akartok: tessék. Az én kazánomban ezzel is lehet fűteni. Kaptok 50-60 fokos meleget is. Nekem nem árt. Pár százezer év alatt rendbe hozom magam és újra virulni fog az élet rajtam, fantasztikus, sokszínű pompában.

Voltak korábban is problémák az egészségemmel, de én mindig kigyógyítottam magam. Igaz több esetben, majdnem minden kihalt, de a 25 kg-nál könnyebb szervezetek közül megmaradt mindig annyi, amiből csodás új világokat teremtettem. Az sem zavart például, hogy a dínók mind kipusztultak. Lehetőségeim óriásiak. Pedig milyen szép nagyok voltak! Erről jut eszembe: ti hány kilót nyomtok? Á nem is érdekel, ez részletkérdés. Én millió években számolok. Ti hány évet is éltek meg, jó esetben?

Mindegy, hogy hisztek-e a klímaváltozásban, s hogy ti okoztátok-e. Én a magam törvényei szerint járok. Ha azt képzelitek, hogy a felmelegedés közben nem hozhat szélsőséges kilengéseket a másik irányba is, az is csak a ti bajotok és rövidlátásotok.

Na mindegy. A klíma konferencia egyetlen érdemi döntést sem hozott, mely megfordíthatta volna a káros anyag kibocsájtás növekvő tendenciáját. Kijelentették: nincs miért aggódni.

At élet pikantériája: A konferencia befejezése után az USA keleti partjára és Európa nyugati részére olyan telet, havazást jeges szelet hozott, hogy napokig állt az élet a legfejlettebb világban. Az emberiség azonnal megkapta a természet válaszát.