Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Hadüzenet a világnak

2011-05-15

Kihirdette a döntést a szipirtyó. A Hágai Nemzetközi Törvényszék bírói tanácsa 24 év börtönre ítélte Ante Gotovinát, a horvátok hős tábornokát, aki 1995-ben felszabadította az ország egyharmadát.

Tágabban értelmezve a döntést: 24 évre ítélték a népük szabadságáért harcolókat! A világhatalom üzent: vége a nemzeteknek, a nemzeti szabadságnak! Egyedül a világhatalom számít, aki ezzel szembe megy, örüljön, ha nem kap golyót, vagy kötelet, csak élete végéig börtönben ülhet.

Ennél egyértelműbb üzenetet igazán nem küldhettek volna. Letűnt egy korszak és ezt keményen tudatták a világgal. Mellébeszélés nélkül.

De nézzük csak meg a még érvényben lévő nemzetközi jog alapján mi is történt 1995-ben. Ehhez vissza kell mennünk 1991-be. Ebben az évben ugyanis törvényesen kikiáltották a Horvát Köztársaság függetlenségét, amelyet számos állam el is ismert. Szerb erők 1991-1995 között jogtalanul megszállva tartották Horvátország egyharmadát, és a dalmáciai részeken önkényesen kikiáltották maguknak először a Krajinai Szerb Autonóm Tartományt, később pedig a Krajinai Szerb Köztársaságot. A horvát csapatok semmi mást nem tettek 1995. augusztus 4.-8. között, minthogy felszámolták a szerb megszállást. A „Vihar” hadművelet nem a civil lakossággal szembeni kegyetlenkedés, hanem egy dicső haditett volt, ugyanis ennek révén állították helyre a horvát állam szuverenitását ebben a térségben. A bírói tanács ítélete azonban megállapította, hogy a horvátországi szerb kisebbség elűzését egy olyan bűnszervezet hajtotta végre, amelynek élén a néhai Franjo Tuđman akkori államfő állt. Tuđman a mai önálló Horvátország alapítója. Az újkori horvát történelem egyik legnagyobb formátumú politikusának számít, így az ítélet rá vonatkozó része sérti a horvátokat.

Tehát, mi is az új világhatalom (ki tudja, hol székelnek és kik azok?) üzenete?

Megszűntettük az eddigi nemzetközi jogrendet és a demokráciát egy bírósági ítélettel! S mivel a horvátokon kívül senki sem tiltakozott biztosak lehetünk benne, hogy az új hatalom minden kormány felett áll! A világ legnagyobb, leggazdagabb, katonailag legerősebb hatalmai, azok vezetői hallgatnak, mint a sír! Kik lehetnek fölöttük, akik még nekik is parancsolnak? Mi az az eszköz, amivel még ők is sakkban tarthatók?

Csak egy van, a Pénz!

Birtokosait senki sem választotta. Ők csak gazdagodtak, gazdagodtak és végül a világ fejére ültek. Ezzel a bírói ítélettel üzentek hadat annak a korszaknak, melyben eddig éltünk.

Azt üzenik: megszűnt a nemzetek kora, pedig ez tart egy pár ezer év óta. Korszakos a változás. Aki a jövőben nemzeti szellemben kíván élni, kormányozni börtönre számíthat. Mostantól teljesen mindegy, hogy a világ „fejlett” részén az állampolgárok kiket választanak a parlamentekbe, milyen kormányoknak szavaznak bizalmat. Nem számít semmilyen demokratikus választás eredménye. Aki nemzetéért fog küzdeni, annak jobb létéért és az nem esik egybe a láthatatlan világkormány elvárásaival, mehet a börtönbe, vagy ki is iktathatják. A demokrácia meghalt, mehet a süllyesztőbe!

A demokrácia abból a szempontból is eltűnt, hogy fogalmunk sincs kik állnak a kormányok fölött és valójában mit akarnak. A láthatatlan hatalom személyeihez, akaratához semmi közünk. Tehát nem is tudjuk befolyásolni működésüket.

Ezek szerint az egész „fejlett” világ szolgasorba süllyedt. Ennyit a társadalmi fejlődés hangzatos ideájáról. Mélyebbre zuhantunk, mint a sötét középkor. Sőt a rabszolgatartó társadalom is fejlettebb volt ennél, hiszen minden rabszolga tudta ura nevét, ismerte személyét. Ma ezt sem tudjuk.

Más vetületét is nézhetjük e helyzetnek. Minden nemzet szabadságharcosa új megítélés alá esik. Mostantól George Washington, Winston Churchill, Mátyás király, II. Rákóczi Ferenc, vagy Kossuth bűnszervezet vezetőjének számítana és legalább 24 év börtönre számíthatna!

Mi ez, ha nem hadüzenet az egész világnak!?