Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Furcsa fordulópont

2008-02-14

A magyar közélet egyedi jelenséget produkált a múlt héten. Jelentős mélypontot ért el, mégis - kétszeresen - fordulópontnak kell tekinteni. Összesen három kritikus esemény mutat a mélypont irányába. Nézzük sorjában!

Eladtak bennünket. Az egészségünket, az életünket. A parlament újra megszavazta a több biztosítós egészségügyi rendszert. Ez önmagában két mélypontot is jelent. Egyszer áruba bocsájtották az egészségünket, betegségünket és ezen keresztül - szó szerint - az életünket. A mostanra átalakított rendszer, a "betegirányításos betegutaztatás" már most is több halálesetet okozott. Ez a több biztosítós rendszerrel csak növekedni fog. Hullani fogunk, mint a legyek. A többség, a kb. 80 %, nem engedheti meg magának az életben maradáshoz szükséges magasabb összegű biztosítás megfizetését.

Ez törvénybe foglalt, tehát tudatos - gazdasági alapra helyezett - népirtás.

Törvénnyel igazolt, emberiség elleni bűntett.

Aljas, önző, egyéni érdekből, csoportosan elkövetett garázdaság, illetve "gondatlanságból elkövetett", de előre kitervelt sorozatgyilkosság! Merénylet az elesettek, a hátrányos helyzetűek, a szegények és az öregek ellen!

Minden igennel szavazónak a fenti okok miatt bíróság előtt kell majd felelnie.

Másodszor, melyért régóta kitartó küzdelmet folytatnak a szocialisták és a szabad demokraták: a minden viszonylagos, a minden értelmezés kérdése. A szavak tartalmának, jelentésének kiforgatása. A teljes bizonytalanság állapotának elérése. Átütő erejű győzelmük: "a több biztosítós" rendszer tagadása a "több pénztáras" rendszer törvénybe foglalásával. Mindenki tudja, hogy gyakorlatilag egy tartalomról van szó, hiszen a végeredmény ugyan az lesz.

Teljesen mindegy, hogy több biztosítósnak, vagy több pénztárasnak hívjuk azt a rendszert, mely rendelkezik az egészségügyi ellátásunk, illetve kiszolgáltatottságunk felett. De ilyen alapon - a jelentés kiforgatásán keresztül - meg akarják akadályozni, hogy a nép népszavazás útján megvédhesse az egészségét, az életét a tőkésekkel, a "befektetőkkel" szemben.

A két ügy összekapcsolódása is mutatja, hogy mindent elvesznek tőlünk. A pénzünket (például vizitdíj, tandíj) és az élethez való jogunkat. Csak akkor van jogod életben maradni, ha fizetsz. Magyarán: pénzt, vagy életet! Ezt hívjuk mi rablótámadásnak. A pénzünk mellett az anyanyelvünket is. Azaz minden kell nekik. Mindent tönkre tesznek, szétvernek, ami érték. Ez nem a szocializmus továbbélésének, vagy eltörlésének a kérdése, hanem egy nép, egy nemzet, egy közösség szétverésének kérdése. Most nem fegyverrel, hanem a hatalom diktatórikus eszközökkel való felhasználásával. Gondoljatok csak Illyés Gyula diktatúráról szóló gyönyörű versére. Ma diktatúra van. Ugyanúgy, mint az ötvenes-hatvanas években.

S mi történik ugyanakkor a "jobb" oldalon?

Meghallgathattuk Orbán Viktor évértékelő beszédét.

Orbán Viktor

Szomorúan hallgattam, s levontam a következtetést.

Már nincs vezére a jobb oldalnak.

Van egy okos, szép és igazságokkal teli beszédet mondó vezetője. Vezére azonban nincs. Akkor, amikor egyre jobban érezzük szükségét és hiányát. Pont akkor, amikor közeledik a cselekvés ideje. Amikor vezérre van szükség, akiben huszáros mentalitás van. Aki túllép a bevett hadviselés elemein. Merészen, az ellenfél által kiismerhetetlen módon cselekszik.

Ma csak egy "tábornokunk" van, nem hadvezérünk. Vele nem is fogunk győzni a túl nagy hatalommal rendelkező szoc-libeken. Aki csak arra képes, hogy nyomogattassa a nem gombot és a néppel akarja megvívatni a csatát, lelkesítő szó és tett nélkül, az nem alkalmas vezéri feladatra. Aki csak ellenzékként működik vész esetén, s nem érzi feladatának az ellenállás élére állni, az csak egy politikus.

Miért is vált eredménytelenné Gyurcsánnyal szemben? Mert elhitte, hogy csak "szabályos" eszközökkel szabad harcolni. Ráadásul olyan ellen, aki felrúg minden normát. Ha kell, bármilyen területen. Aki arra vetemedik, hogy az amerikai elnök és a német kancellár szájába ad olyan szavakat, melyek nem hangzottak el. Packázni mert a legnagyobb hatalmak vezetőivel! "Találékonysága" határtalan. A hatalom érdekében bárhol, bárkivel, bármire szövetkezik, majd ha szükségét érzi, szembefordul velük. Úgy gondolja, mindig talál új szövetségest.

Itt követte el a hibát, mert a partiban véges számú a játékos. Elfogytak a még át nem vert támogatók. Napjai meg vannak számlálva.

Gyurcsány Ferenc

Sajnos nem a jobb oldal győzi le, hanem saját tévedése. Ugyan az fog történni, mint a rendszerváltáskor. Nem mi harcoltuk ki a győzelmet, hanem ők vesztettek. Óriási árat fizettünk érte. Ma eladnak bennünket fejenként 12000 forintért.

Saját táborából érezték meg egyesek, hogy itt a végjáték ideje. Egyébként ezt mutatja a mindkét kormányzó párt falán keletkezett repedés. (Sajnos nem a jobb oldali politikusok munkája nyomán.) Oly mértékűvé vált az erkölcstelenség, a törvények áthágása, hogy pattanásig feszült a húr a két párton belül. Az elképesztő hatalommánia és az irtózatos pénzéhség miatt pár kézben összpontosították a hatalmat. A koncból már nem jutott mindenkinek. Oly mértékű elégedetlenség keletkezett saját soraikon belül, hogy végre megrepedt az áthatolhatatlan vélt fal.

A tiltás és a kilátásba helyezett retorzió ellenére a kormány ellen szavazott egy képviselőjük, egy pedig el sem ment szavazni. Két-három képviselőjük bejelentés nélkül maradt távol. Milyen jól jött Szili Katalin házelnöknek, hogy feladatára hivatkozva nem kellett szavaznia!

Megrepedt a fal, de mondhatjuk úgy is, hogy megtört a jég!

Kóka János

A kis szadeszt is elérte a vég. Bebizonyosodott a választási csalás a tavalyi elnökválasztáson. Kiderült, hogy a "Lop-stop"-osok csaltak. Kóka már Gyurcsányt próbálgatta, most meg nem hogy miniszter, de még pártelnök se lesz.

Megindultak a belső leszámolások. Ugyan még igazságügy miniszter lesz a hazug Draskovics, de a volt "Vasprefektus" ellen már írják a hat rendbeli vádat. Sorozatban derülnek ki a csalások. Ez a bolond Zuslag nem tudta, hogy ő az első dominó a sorban. Nap mind nap derülnek ki gazemberségek, s kerülnek börtönbe a kishalak. Hiába minden manipuláció, már nem tudják, és nem is akarják megvédeni őket. Sorra dőlnek a dominók. A nagyok remélik, majd a kicsik elviszik a balhét. Azonban ahogy lenni szokott: nem akarják egyedül elvinni.

Gyurcsány, Kóka: a disznófejű nagyúr szolgái! Game over!

Azért én mégis félek. Örülök várható bukásuknak, de mégis félek. Hiába vagyunk kis ország, mégis kihathat a világra az, ami itt történik. Vagy lehet, hogy mégsem vagyunk olyan kicsik?

Ugyanis labilis időket élünk. Penge élen táncol a világ. Az ingatlanbanki csődöket éppen csak visszagyömöszölték a palackba. Egy(?) ember manipulációi iszonyatos veszteséget okoztak Franciaország második legnagyobb bankjának. A dollár gyengélkedik, az amerikai gazdaság majdnem padlót fogott, segélycsomagot kellett dobni neki. Oroszország újra erős, de épp államfőt váltanak. A közelünkben a napokban fogják kikiáltani Koszovo függetlenségét.

A legkisebb szikra is felrobbanthatja az ingadozó egyensúlyi állapotot. Remélem nem az itteni változások jelentik majd a szikrát. Figyeljünk, mert bármi megtörténhet!