Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Érthetelen

2008-03-21

Megosztom Önökkel a közelmúlt tapasztalatait, és rá fognak jönni, hogy milyen ügyes ez a Gyurcsány-Kóka páros. Mégiscsak mozgásba tudtak hozni több mint félmillió embert. Vállalkozók sokasága lepte el az országot.

Van egy kis gyümölcsösünk és egy kis szőlős Eger külterületén. Megkezdtem a metszést, majd egy hétre elmentünk Olaszországba síelni. A buszból néztem, hogy az olasz gazdák milyen szőlőművelést alakítottak ki. Ők kb. egy méteres magasságig egyenesen viszik fel a tőkét, majd döntik a sorköz fölé. Már túl erős a nap, többek így árnyékolják a talajt.

Na, gondoltam nálunk is erős, itthon egy soron én is kipróbálom. Megyek ki a telekre és a két fa közé letett - már rozsdásodó, de még használható - dróttekercseket keresem. Ezt kell kifeszíteni, erre feküdnének föl a vesszők, a hajtások. Nincs sehol. A rohadt életbe! Ellopták a rozsdás drótokat! Ez nem lehet igaz! De igen. Másnap az is kiderült, hogy kik. A brazil gépsor.

Megyek ki a földre, s az alattunk levő telekről már jönnek hárman is felém.

Felpakoltak minden ócska rozsdás cuccot, amit a szomszéd összedőlt bádog viskójából a természet még meghagyott. Ha még élt volna az öreg néni, biztos eltátotta volna a száját a nagy szorgalmon. És itt ragadhatjuk üstökön a dübörgő gazdaságot. Itt a csoda amit Furmány Feri és barátja, a most már csak Kókatag János ígért nekünk.

Igenis dübörög a gazdaság! Az egri cigányok munkába álltak, de nem is akárhogy! Szervezetten, gépesített alakulatokkal. Autókkal, mobiltelefonokkal. Ahogy közeledtem a telekhez, láttam ácsorogni egy-két napsütötte arcot. Telefonáltak. Gondolom riasztották a telkemen gyűjtögető társaikat, akik mielőtt leállíthattam volna a motort, már jöttek elém. Idejük sem lett volna rá, ha nem kapnak valakitől értesítést.

Na, tetszenek látni, itt a modern termelés és szervezés! Ellenőrzik a munkaterületet. "Illetéktelen" észrevétlenül oda be sem teheti a lábát. Ha mégis közbejön "valami", azonnal indul a vészelhárítás. Teljeskörű fémhulladék begyűjtés az ésszerűségi szempontok felmérése. Döntés rögtön. (A bádogtartály nagy helyet foglal és könnyű. Találtak kisebb és nehezebb elvihetőt? Azonnal cselekedtek. Nincs munkaértekezlet összehívás: helyben döntenek.)

Kipucolták az egész határt. Tervszerűen felmérték, végigkutatták, még a bozótost is. Na, ez az igazi környezet tudatos gondolkodás és gazdálkodás. Egyszerre megoldódik a munkanélküliség és a környezetszennyezés ügye. Ezt más kormányok nem tudták megoldani. Ez a két "dalia" zseniális. Ezek ezt is megoldották. Sőt, tegnap bejött két "napbarnított" és kérdezték, hogy elvihetnék-e az udvarunkról azt a pár lim-lomot (amit pillanatok alatt felmért a szemük az utcáról, meg ahogy bejöttek). Kénytelen voltam mondani nekik, hogy azokat mi még felhasználjuk, az nem lim-lom.

Na, kedves jobb oldali barátaim! Barter ügyletet akartak kötni! Már idáig emelkedett a gazdaság építése és ti elégedetlenek vagytok a koalícióval? Pedig ezek zsenik.

Na, de félre a tréfával. E két szarházinak köszönhetően akkora a szegénység, hogy a rozsdás bádogot is lopják! Már nem elég a megélhetéshez ellopni a feszültség alatti kábelt, a rozsdás cuccokat is be kell gyűjteni. Bármi áron! Még ha rajtakapják is őket, minden óvintézkedés ellenére. Enni ugyanis muszáj!

Hova süllyedt az az ország, mely az EU-hoz csatlakozók eminense volt? A rendszerváltás példaképe! A béka feneke alá! Egy országot, egy népet raboltak ki e hatalom megszállottjai.

Vigyázzatok, kommunista korcsok! A piedesztál düledezik alattatok, s ha nemsokára összedől, maga alá temet. Kiszedünk alóla mindannyiótokat, s kezdődik, az elszámoltatás. Jobban teszitek, ha nem várjátok meg, s az egész garnitúrátok kipucol ebből az országból. Vigyétek a pereputtyotokat és minden segítőtársatokat, mert nekik is szembe kell nézni az új igazság szolgáltatásával. Nem a jogszolgáltatással, hanem az igazságszolgáltatással.

Az igazival!!!