Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Csodálatos március

2008

A kikelet hava mindig is csodálatos volt, most azonban különösképp.

A természet, az élet télen befelé fordul, alszik. A március mindent kinyit, megújít, élettel tölt meg. Mások az emberek, az állatok. Gyönyörűség hallgatni a madarak csivitelését, az ablakon keresztül is. Vidámság költözik a Földre, a lelkekbe.

Most nekünk kétszeresen is. Magyarországon csoda történt!

Alig van aki ezt megfogalmazza magában, pedig tudatosítani kell mindenkiben. Az egész világban! A csoda ugyanis ritka, mint a fehér holló. Tudnunk kell, hogy megtörtént,s gyönyörűséggel kell eltöltsön. Sok millió embernek telik el úgy az élete, hogy nem élhetett meg csodát. Hallelúja, harmatozzatok égi magasok. Szent idő volt március 9-e.

Pedig mondhatnánk: pórias dolog történt. A pór elment szavazni. "Népszavazni". A sors szeszélye folytán őt közvetlenül érintő dolgokról szavazhatott: 2009-től fizessen külön is adót, ha felsőfokon akar tanulni. Fizessen külön is adót (vizitdíjat), ha gyógyszert szeretne feliratni. Fizessen külön is adót (kórházi napidíj), ha kórházi ápolásra szorul.

Egyszerű, közérthető, mindennapokat érintő kérdések. Nem általánosak - NATO és EU tagság -, hanem közvetlenek. Megfoghatóak. Mondhatnám gyakorlatiasak. Közvetlenül, minannyiunk életére hatóak. Igazából erre valóak a népszavazások.

Már előtte be is rezelt a kormánykoalíció. Azonnal hivatkoztak fűre-fára, hogy miért nem szavazhatunk ezekre. Most már az általuk nagyon szorgalmazott Alkotmánybíróság sem jó, mert lehetővé tette, hogy arról szavazzunk, ami közvetlenül érint bennünket. Szerintük csak olyan kérdést szavadott volna engedélyezni, ami semmiben nem korlátozza a kormányt. Mondjuk, hogy lehet-e a csirkének két feje?

Na, álljon meg a lakodalmas menet! Furmány Feriék, Kókatagék! Hátrább az agyarakkal! Kiherélnétek a közvetlen hatalomgyakorlás minden eszközét! Már így is diktatúrát csináltok! Még az utolsó mentsvárat is elvennétek? Azt már nem!

Amúgy is elegünk van belőletek, meg a politikátokból! Eddig nem tudtuk kifejezni, mennyire. Most végre sikerült.

S most lássunk egy kis elemzést, hogy mennyire, mert Furmány Feri le akarja tagadni az eredmény jelentőségét.

Először is a részvételről. Feri szerint négy millió embert nem is érdekelték a kérdések, nem is tartották érdemesnek szavazni a Fidesz csip-csup forintjairól szóló kérdéseire. Tehát nincs is akkora jelentősége az ügynek. Nem értünk egyet a végeredménnyel, de egye-fene, végrehajtjuk. Sőt úgy, hogy egy életre elmenjen a kedvetek a népszavazástól. Nem 2009 január 1-től töröljük el a "pótdíjakat", mint ahogy döntött a népszavazás és ahogy kötelező.

Az úgy feszültségektől mentes lenne. Mi, Furmányék az egész "kurva országot" (idézet Furmánytól) megbünttjük és egymásnak ugrasztjuk. Ugyan senki nem kérte tőlünk, hogy az idén intézkedjünk, de megtesszük. Már április 1-én eltöröljük a díjakat, had rokkanjanak bele az orvosok, a kórházak és az egyetemek. Még jó, hogy -szakértelemmel - időben előre elvettünk pénzt tőlük, különben most nem tudnánk büntetni. Hába, a szakértelem, az szakértelem. Időben kell felkészülni: még a nem várt eseményekre is! Megcsináltuk! Tesszük a dolgunkat!

Ja, a részvételi arány!

Kérem olvasóimat, járjanak Önök is utána, hány 50% fölötti részvételt tudnak felmutatni a világon népszavazáson? Ahol nincs régi hagyománya (Svájc), vagy ahol nem kötelező a részvétel. Általános tendencia az alacsony részvétel. A mi mostani számunk kiugróan magas. Furmány, gondolkozz el rajta és ne beszélj mellé! Persze tudjátok ti, meg is próbálták szolgáid 50% alá vinni, csak ahogy jöttek a szavazati arányok rájöttek, nem érdemes "torzítani", mert teljesen mindegy. Csak fölösleges lebukás volna.

Kérek egy következő kutatást is. Hány olyan esetet találnak az elmúlt években, amikor egy kérdésben több mint 80%-ot ér el a szavazás az egyik oldal javára. Demokráciákra gondolok persze, nem diktatúrákra. Nem igen találni ilyen elsöprő különbséget. Egy-két százaléknyi eltérés az általános! Furmány! Kapj a fejedhez! Ez a többség példátlan!

Tényleg igaza van Horn Gábornak. A világban kialakult szokásoktól eltérően sokkal többen mondtak véleményt és minden tendenciát felrúgva, a többséget megjelenítve üzenték neked: elmehetsz a p...ba! Persze téged ez nem érdekel.

Magam is nagyon kiváncsi voltam, vajon hányan mennek majd el és hogy szavaznak e mindenből kiábrándult országban? Hála az égnek nem volt most szokásos mértékű a kampány. Jót tett a szavazó kedvnek. Nem tömték tele az agyunkat a sok hülyeséggel. Nem erőltettek bennünket annyira. Erőtlen volt a kampány. Több kedve is volt az embereknek mérlegelni és dönteni. Sokan nem az MSZP-ért, SZDSZ-ért vagy FIDESZ-ért döntöttek, hanem a kérdésekért. Mik a kérdések, fontosak nekem? Ez számított. A tisztább helyzet és kérdés milyen döbbenetes eredményre vezethet!

És a lényeg, te böszme. Mostantól biztosan tudod, hogy nincs rád szükségünk, már nem is hitegetheted magad. A boxban technikai KO-nak hívják az ilyen eredményt. Persze téged ez sem érdekel. Csak az, amikor tényleg padlóra küldenek és fel sem tudsz állni. De amikor kitámogatnak a ringből akkor is azt fogod motyogni, hogy csalt a(z Alkotmány)bíró. Persze már mindegy lesz. De addíg!

Már az urnazázáskor azt tetted, amit vártam tőled. Ha harc, hát legyen harc. Mit mond egy "ifjú kommunista"? A népnek azt kell szeretni, amit mi mondunk és csinálunk. Ha nem szereti, akkor is az lesz. Ha nem szedhetünk díjat januártól tőletek, mi már az idén elvesszük azt az orvosoktól, kórházaktól, egyetemektől. Ezt az arroganciát vártam tőled! Téged semmi nem tántoríthat el. Odacsapsz a kancsukával. Nem finomkodsz, mint az a kiskanász Orbán Viktor. Te belecsapsz a lecsóba, csak úgy fröccsen! Helyes! Igy kell ezt csinálni! Mondtam is az ismerőseimnek: az én legjobb barátom Gyurcsány (Furmány) Ferenc. Néztek is rám mint a moziban, hiszen tudják, hogy Csurkát is egy kicsit puhánynak tartottam vagy egy évtizeddel ezelőtt, nem még az Orbánt.

Nézzétek - válaszoltam tekintetükre. Mi a legfontosabb? Az, hogy az MSZP kiessen a hatalomból és végre - visszavonhatatlanul - egy boldog és gyarapodó hazában élhessünk. Ki tudja tönkreverni az MSZP-t és az SZDSZ-t? Senki. A FIDESZ a béke jelszavával a mellén nem tud és nem akar háborúzni. Csak demokratikus eszközzel nem győzhet diktatúrát használók felett. A KDNP még békéseb, hiszen neki alkalmazkodnia kell a nagytestvérhez. Az MDF? Még a kérdés is komolytalan. A herényire zsugorodott párt jelentősége olyan kicsi, hogy egy elnöki kalap alól se látszik ki. Meg egyébként is: MSZP-s szolga lett belőle, mióta a párt tulipánjából lett ibolya beteg. Fóbiája van. Orbán fóbiája. MIÉP? Mióta Csurkát csak a pártelnökségért folytatott harc köti le, s nem népe helyzete, nem oszt, nem szoroz. Tehát nekem az a jegjobb barátom, aki szétveri az MSZP-t. Azaz Gyurcsány Ferenc. Erre más képtelen.

A mostani népszavazás jól megmutatta, hogy igazam van. A jobb oldal érdemben nem tud mit kezdeni a győzelemmel. Ma a játszma úgy áll, hogy győztünk, de velünk fizettetik meg az árát. Azaz a győzelem pirruszi. A FIDESZ amúgy sem akar "felfordulást", csak annyit, hogy megroggyanjon az MSZP. Majd folytatják a küzdelmet ősszel, az Albert házaspár által kezdeményezett népszavazással. Annak hatása kitart a 2009-es EU-s választásig, ahol elsöprő fölényük lesz. A 2010-es parlament pedig már teljesen narancs színű lesz.

Ez egy nagyon kényelmes és biztos út. Egy baj van vele. Mire a FIDESZ-es politikusok betöltik a Parlament és az önkornányzatok székeit, nem lesz mi fölött rendelkezni. Furmányék és szárnysegédeik kiürítik a kamrát. Igaz, hogy nem lesznek bennt a Parlamentben, mert politikailag lenullázódnak, de egy másik Horn szavaival élve majd azt mondják:

- Na és?

Ott már úgysem lehet semmi lényegesről dönteni. Az igazi hatalom a gazdaság irányítói kezében lesz. New Yorkban, Moszkvában vagy máshol? Nem mindegy, de nem a magyar Parlamentben. És ezt ez a furmány féreg és társai nagyon jól tudják. Meg is tesznek ma mindent azért, hogy a gazdasági hatalom morzsáiból minél több hulljon nekik.

Ez a csodálatos március nekem mégis reményt ad. Azt, hogy a Feri mégiscsak, igaz jó barát. Nem haggya, hogy ez a forgató könyv érvényesüljön. Ő ugyanis két lényből áll. Mondhatnám két színű. Az egyik a komcsi vörös, a másik tőkések sárga (egyesek azt mondják arany) szine. Egyesíti a két összetevő negatívumait. Milyen szépen mondta, hogy minden rosszért mások a felelősek, s dölyfösen helyre is tette őket. A népet lehülyézte, a politikus ellenfeleket pedig bemutatta, mint a közjó ellenségeit. Az SZDSZ-eseket sem kellett azért félteni. A totyogó hattyú esetlenségével mozgó egészségügy miniszter asszony kétségbeesetten rebegte el: ennyi rosszakarat láttán már ő sem tud segíteni. Sipánkodását azért megtoldotta ő is egy fenyegetéssel. Majd a többiztosítós rendszer szabályozásakor kiküszöböli a reformokon esett csorbát.

Szerencsére azért akkora pofon volt a népszavazás eredménye, hogy a koalíciós partnerek egymásnak is estek. Míg Horn Gábor elküldte a miniszterelnököt melegebb éghajlatra, Kókatag János, szárnyaszegett szabadmadár pártelnök kisajátította az összes nem szavazatot. Azt mondta: mind az ötszázezer liberális elvű, tehát az ő hívük. Elvégre az MSZP-sek nem mentek el szavazni, hiszen pártelnökük erre kampányolta őket. De tudom: legjobb barátom majd visszavág neki. Rövidesen. És így nem csak a szocialista pártot fogja szétverni, hanem a koalíciót.

Nekünk nincs időnk megvárni a 2010-et. Feri, munkára fel! Mutasd meg nekik. Mint komcsinak, neked dukál a hatalom, mint tőkésnek meg minden pénz. Mutasd meg ki az úr a gáton! Nincs neked szükséged egy ekkora pártra, a hatalmat tudjátok gyakorolni a szűk "kisz baráti" körben. A többieket ereszd szélnek. Verd már szét a pártot. Ki onnan a sok értetlenkedő, akadékoskodóval. Alakítsanak új pártot, meg menjenek a szociáldamokratákhoz. Majd meglátják, ott sem lesz jobb helyzetük! Ott is csak egy úr van a házban.

A madarak meg had repüljenek szabadon. Kóka már úgyis majdnem a fejedre nőtt, a Horn Gabika meg lakoljon szemtelenségéért. Nem kell ide fontoskodó koalíciós egyeztető, pláne államtitkári rangban, állami pénzért. Verd már szét a koalíciót. Mutasd meg nekik: nélküled szart sem érnek.

Tedd meg nekem, mint jó barát. Tudod, az a jó barát, akire számítani lehet. Én pedig számítok rád!

Mi magyarok meg számítunk egy szebb jövőre. Nélküled, nélkületek.