Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Csak azért, hogy rend legyen

2009-04-04

Manapság rengeteg elemzés jelenik meg kis hazánkról. Sorsunk rosszra fordulásának okozóiról. Egyről - a lényegről - azonban nem beszél senki. Ha nem adják meg az igazi okot, akkor mondhatnak bármilyen javaslatot a kilábalásra, mindegyik célt fog téveszteni. Mi meg továbbra is süllyedni fogunk lefelé. Úgyhogy ideje a valódi okról beszélni, mert meg kell állítani a zuhanást, s irány felfelé!

Egyetlen nép sem jutott jobb sorshoz mások által. Ideiglenesen persze lehet bárkinek szerencséje, de az forgandó. Két dolog kell a felemelkedéshez:

látni a jövőt, és küzdeni.

E két képesség nélkül nem megy. A jövővel egy baj van: mindig más, mint a jelen, s bátorság kell az új útra lépni. Sokkal könnyebb a jelent folytatni, hiszen azt szoktuk meg. Az élet azonban folyamatosan változik. Az marad le, aki nem készül fel rá, és mi régóta nem készültünk fel. Ha tudnák vezetőink, hogy a magyarság azért tudhat maga mögött dicsőséges századokat, mert az akkori vezetők látták, hogy mit hoz a jövő, s annak megfelelően alakították a lényeget, akkor már közelebb állnánk a sikerhez. Ma Magyarországon nincs olyan meghatározó személyiség aki látná, hogy merre megy a világ, s nekünk mit kéne tenni. Még a lényegi folyamatokat sem találják el.

Mit kéne tudniuk? Három fő részt kell elhatárolni: hogy jutottunk ide, mi most a meghatározó, mikor és milyen lényegi változás lesz.

Hogy jutottunk ide?

Az első lényegi változás a kiegyezés volt. Ekkor óriási nyomás alól szabadulva az ország végre jobb napokat látott. Olyat, milyet Mátyás király óta soha. Az ilyen fejlődés is veszéllyel járhat. Megszűnhet veszélyérzetünk és óvatlanná válhatunk. Nem vette észre a vezető réteg, hogy megváltozott körülöttük a világ. Nem mérték föl, hogy milyen támadás fenyegeti a Monarchiát. Útjában volt mások terjeszkedésének. Így nem is gondolkodtak azon, mit jelenthet számunkra annak szétszedése. Egyszerűen elképzelhetetlen volt számukra. Pedig a meghatározó személyeknek a legrosszabbal is számolniuk kell! Elhárítására is ki kell dolgozni elképzeléseket. Nem történt meg. Így történhetett meg a 133 napos véráztatta kommunista rémuralom és Trianon.

A következő lényeges esemény Sztálinhoz kötődik. Ide erőszakolt magyarellenes helytartói befejezték a Habsburgok által elkezdett munkát. Megtörte a magyarság tudatát és ezzel cselekvő képességét. Az 56 leverése utáni évek fejezték be ezt a munkát. A viszonylagos kényelemért – gulyás kommunizmus – megkaptuk az agymosást és az öntudatvesztést. A világon egyedüliként nincs nemzeti öntudatunk!

A jelent előkészítő esemény a rendszerváltás. A kívülről kapott politikai szabadság nem kivívott. Márpedig a szocializmust nem elsöpörtük, az orosz hadsereget nem kivertük, hanem a nagyhatalmak megállapodtak. Arról, hogy a Szovjetunió tűrni fogja a társadalmi folyamatokat, bármilyenek is legyenek azok. Így tűrte az NDK-s állampolgárok kiengedését a magyar határon, mely lavinaként indította el a változások zuhatagát. A kerek asztal mellé ülhettek a kommunistákkal tárgyalni a nyugati ösztöndíjak segítségével agymosott ellenállók. Az ellenzékben csak az juthatott igazi hatalomhoz, akiket Amerika megbízhatónak tartott. A nagyhatalmi megállapodásra hivatkozva békén kellett hagyni a bukott kommunistákat. A mi hülye ellenzékünk meg így is tett. Közben a lavina elérte az összes európai szocialista országot. Szétesett, elporladt a tábor annyira, hogy a Szovjetunió is megszűnt. Egyetlen különbség volt csak az országok között. Mindenki elkezdte építeni - nemzeti tudattal - önállóvá vált országát. Mindenki rajtunk kívül. A hatalomra került ellenzék kritika nélkül átvette az uralkodó nyugati szellemet. Nem kell nemzeti öntudat, globalizálódni kell. Olvadjunk bele a nagy masszába, az EU-ba, és fogadjuk el normáit. A nemzetek fölöttiséget. Sőt, Amerika még jobb példa, nincs sárga, fekete, fehér, csak dicső amerikai. Illetve világpolgár és a kapitalizmus szabadságának gyönyöre. Mindent elérhetsz. Az új helytartók szerint kávézód is lehet Bécsben. Azt elfelejtették hozzátenni, hogy nincstelenné is válhatsz.

Mivel a jobboldal bevette a maszlagot, hogy senkit nem szabad büntetni a szocialisták újra erőre kaptak. Ők régóta gerinctelenek voltak, nem is meggyőződéses szocialisták. Mindig is csak az érdekelte őket kinek kell kinyalni a fenekét, kinek kell lefeküdni. Tudták, tartás nélküli országban elég a külföldi urakat szolgálni és újra hatalomba lehet kerülni. Azóta is nyögjük új hatalmukat. Az SZDSZ mellé visszalopta magát az MSZP. Oly ügyesen használták ki a helyzetet, hogy túltettek a szabad madarakon. Azoknak csak nyugatról jött a támogatás, a szociknak onnan is, meg keletről is. Így történhetett, hogy egyre jobban visszaszorították őket. Még rájuk szorulnak, de a fő hatalom újra a kezükben van. Így tudták Gyurcsányék restaurálni a szocialista hatalmat. Putyin – jó pénzért (pl. MOL részvények) – mindig segített. Az orosz befolyás újra egyértelmű hazánk fölött.

Mi most a meghatározó?

Gyárainkat, üzemeinket szétlopták, lezüllesztették, bagóért privatizálták. Jó részüket leszerelték, bezárták, majd földjét sóval szórták be. Helyette külföldiek építettek összeszerelő üzemeket. Az élelmiszer üzemek hasonlóan jártak. Ma már nincs étolajgyártás, cukorgyártás, stb. Jórészt nincs élelmiszeriparunk. Földjeinken nem érdemes termelni. Állattartás alig van. Útjaink ócskák, vasutunk elavult, az ország ebek harmincadján. Egészségügy, oktatás leépülőben, közben soha vissza nem fizethető mértékben eladósodtunk. Folyik az állam leépítése, a lakosság terrorizálása, megfélemlítése. Bajnai programja az utolsó fillért is ki fogja söpörni az emberek és a vállalkozások zsebéből. Olyan lesz, mint az ötvenes évek padlássöprése, csak itt az utolsó forintokat fogják besöpörni. Csak zárójelben jegyzem meg: ennek árán sem lesz kevesebb az adósságunk. Ma már a Parlament is el van zálogosítva úgy, hogy az adósságot nem fogjuk tudni soha törleszteni. Magyarországnak ma már csak a neve létezik, gyakorlatilag megszűnt önálló államként funkcionálni.

Közben a világ beleszáguldott egy pénzügyi válságba. Már láthatók az első jelei a gazdaságinak és a társadalminak is. Most ültek össze a G 20-ak Londonban megbeszélni, hogy kéne kihúzni a világot abból a kátyúból, melybe ők vezették bele. Már tudjuk, hogy akarják. A velejéig romlott, erkölcsi fertőben élő pénz mágnások és bankárok részére adnak egyre több pénzt, hogy össze ne dőljön a világ pénzügyi rendszere. Amit kiloptak a rendszerből azt az emberek adóiból pótolják. Gondoljuk csak újra végig: elherdálták az emberek pénzét és most újra az ő zsebükből vesznek ki. Nem a megkárosítottakat segítik a talpra állásban, hanem a dúsgazdag csalókat, sikkasztókat, bűnözőket juttatják újra pénzhez. Az állami költségvetésből! Bűnözők támogatása maga is bűntett, bűnpártolás. Mi lesz ennek a következménye. Még arcátlanabb tolvajlás. E közben még kevesebb bankár és pénzmágnás kezében összpontosul a hatalom. Fel kell tőkésíteni az IMF-et mondják, a pénzügyi összeomlás elkerülése érdekében. Mi lesz a végeredmény? Mivel visszafizethetetlen nagyságú kölcsönök kerülnek majd kihelyezésre, egyre több ország veszti el cselekvő képességét, függetlenségét. A válságban lévő világgazdaság piacain ugyanis nem fogják tudni eladni termékeiket, nem lesz fizetőképes kereslet. Tehát kinél lesz a gyeplő? Az IMF-nél! És még egy-két központi banknál. Pár száz tőkés fog uralkodni az emberiség jó része felett!

Úgy sikerült ebbe a csapdába besétálni, hogy közben feléljük minden erőforrásunkat. Fogy az olaj, a gáz, az erdők és az édesvíz készlet. Felborították a Föld természeti egyensúlyát egyre kiszámíthatatlanabbá téve az időjárás. Vészesen fogynak a gleccserek, olvad az északi jégsapka, egyre nő a sivatagok területe és a terméketlenné váló terület. A tengerek halállománya drasztikusan lecsökkent a túlhalászás miatt. A Kárpát-medencében a globális felmelegedés kétszerese várható. Ilyen körülmények között kéne megtalálnunk a megmaradás, a túlélés útját.

Mikor és milyen lényegi változás lesz?

A mi szempontunkból a legelső és legfontosabb. Már ma is adósságcsapdában vagyunk, csak még nem merték kimondani. Ez más szavakkal annyit jelent, hogy nem lehet annyi adót kivetni, mint amennyi elég lenne a kamatra és törlesztésre. Ha kivetnék, egy vékony réteg kivételével mindenki nincstelenné válna. Nem tudná fenntartani a lakását, nem tudná fizetni a lakbért, a gázt, a villanyt, a vizet. Nem lenne pénze benzinre, de lehet, hogy még a tömegközlekedésre sem. Sokan a hó végén már éheznének. Megszűnne a közbiztonság, mindennapossá válna a tolvajlás, rablás, gyilkosság. Az éhség nagy úr! Morál már amúgy sincs ebben az országban, hát még akkor! Ha nem veti ki a magyar kormány, majd jön a helytartó és kiveti.

Az összeomlás - rövid időn belül - elkerülhetetlen.

Nem mi vagyunk csak szorult helyzetben, csak a miénk a legsúlyosabb. Utánunk mások is így fognak járni. A dominó elv amúgy is érvényesülni fog. Elég lesz nálunk összedőlni a rendszernek. Magunkkal rántjuk a közelállókat, azok meg a hozzájuk közelállókat. Így jön el a modern civilizáció végnapja. Kis iróniával fogalmazva: akik ránk vágytak a történelemből tudhatták volna, hogy akik a magyarokat magukhoz kényszerítik, azok belepusztulnak. Mi a szabadságot szeretjük.

Miért tudtunk évezredeken keresztül fennmaradni? Mert elhitték, tudták, hogy a legrosszabb is bekövetkezhet. Nem hazudtak maguknak, szembe néztek a legrosszabbal is és felkészültek rá. Ha kellett visszahúzódtak a meiotiszi mocsarakba is, ahova senki nem mert utánuk menni. Túlélték, megmaradtak. Akkor csak így védhették meg magukat.

Ma be kell vallani, hogy egy egész civilizáció fog összeomlani. A pénzügyi, gazdasági, társadalmi rend fog megszűnni. A természet egyre kegyetlenebb csapásokat fog mérni az emberiségre. Egy szinte elképzelhetetlenül vad világ jön létre a maga farkastörvényeivel.

Felszólítom politikusainkat, gondolkodóinkat, tudósokat és írókat vegyék le rózsaszín szemüvegeiket és vizsgálják meg az „elképzelhetetlent”. Ha magyarnak érzik magukat. Ha csak egy százalék esélye van annak amit leírtam, kötelességük. Ne csak a mát lássák maguk előtt, de a holnapra készüljenek. Örökre beírhatják nevüket a magyarság történelmébe.