Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Biztos

2011-07-08

Bekapcsolom a TV-t és mit látnak szemeim! Bill Gates és David Rockefeller áll az élén egy milliárdos jótékonysági felajánlásnak. A világ leggazdagabbjai és leghíresebbjei meg akarják segíteni a szűkölködőket. Először csak csodálkoztam és átsiklottam a hír fölött. Napok múlva jutott csak eszembe újra. Egy-két órát elrágódtam rajta, majd jót nevettem és megnyugodtam.

Ugyanis arra a következtetésre jutottam, hogy közeleg a jelenlegi, pénzvilág által szervezett és irányított gazdasági rendszer. Biztos az összeomlás. Na, nem holnap …csak holnap után, de most már biztos vagyok benne. Most nem közgazdasági alapon, hanem következtetéses alapon mondhatom. És hogy jutottam erre a következtetésre?

Hát úgy, hogy a milliárd dolláros jótékonykodást meghirdetők és felajánlók mindenről híresek voltak, csak nem az adakozó kedvükről. A világ legkérlelhetetlenebb hiénáiról nem hiszem el, hogy megváltoztak. Az őket ismerők napilapokban megjelent véleménye szerint nincsenek is érzelmeik. Olyan hidegek, mint a kő. Már mindenük megvan, ami egyáltalán csak elképzelhető. Mindent könyörtelen számításokon keresztül szereztek meg. Hány emberen gázoltak keresztül, hányakat tettek földönfutóvá, nem számított. Döntéseiket egyedül a pozitív pénzügyi egyenleg befolyásolta.

Elképzelhető-e, hogy egyik napról a másikra úgy megváltoztak, hogy hátsó szándék nélkül egy-egy milliárdot felajánljanak a vagyonukból?

Nem!

Olyan veszélyt érzékelhetnek, ami a megsemmisülésüket jelentheti. Olyan nagy valószínűséggel, hogy még ez az ár is elviselhető. Képzelem mi lehetett, mikor az egyik „baráti” beszélgetésen, ahol döntöttek a jövőnkről whiskey-t, vagy konyakot iszogatva, egyikük felemelkedett és szót kért. Uraim, ha nem teszünk valamit összeomlik az egész pénzügyi irányítási rendszerünk, mellyel a világot uraljuk! Szerintem először finoman szólva is hülyének nézték és a kiközösítésen kezdtek gondolkodni, de az illető folytatta amibe belekezdett. Nem tudom, mit mondhatott, de szerintem néma csendben hallgatták végig. Nem mondom, hogy döbbenet ülhetett ki az arcukra, mert mint említettem, nincsenek érzelmeik. Az érvelés azonban hibátlan lehetett.

Ezt később újabb beszélgetések követhették, melyben a helyzet súlyossága egyre nyilvánvalóbbá vált. Már nem a kiközösítéssel foglalkoztak, hanem a kiutat keresték a megoldhatatlannak látszó kelepcéből. Végül bejelentették az adakozást. Azt ajánlották fel, ami a legféltettebb kincsük? Nem, attól önként sohasem szabadulnának meg. Mi az, ami a pénznél is fontosabb lehet?

Csak egy ilyen létezik köreikben: a hatalom!

Ez az, amiért még a pénz egy részéről is hajlandók lemondani. Ennél nagyobb érték ugyanis nem létezik e modernnek nevezett világban. Ezért ez a nagylelkűnek látszó felajánlás. Azaz tisztában vannak a helyzet végzetességével. Ezzel a húzással csak időt akarnak nyerni, amíg kitalálják, hogy a jövendő új világrendbe hogyan menthetik át magukat. Persze gondolom szintén vezető pozícióba, hiszem számukra csak ez az egy az elfogadható.

Más persze más következtetésre juthat, nekem azonban egy az egyetlen logikus magyarázat. Persze, hogy jó kedvem lett és nagy megnyugvás kerített hatalmába. Ugyanis nem volt még a történelemben olyan korszakváltás, ahol a korábbi uralkodó réteg meg tudta volna őrizni hatalmát. Elsöpörte őket az változás vihara.