Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Amikor köhög a bolha

2009-06-24

Az MDF (Megroggyant Domina Fészke) elnök asszonya megsértődött és nyílt levélben válaszolt egy „ifjúnak”, mert ajánlatát visszautasította. Hogy egyesek mit merészelnek? Majd megbánja az a tacskó, ha elolvashatja mindenki, mit válaszoltam neki! Hát akkor menjünk végig a levélen mi is.

„Az Ön mai furcsa reakciója kapcsán két dolgot szeretnék tisztázni.

Egyfelől válasza éppen azt kérdést feszegeti, amit javaslatunkkal mi is:

Ön vajon Morvai Krisztinára, vagy rám, a Magyar Demokrata Fórum elnökére

céloz akkor, amikor egy női politikussal összefogna?”

Ez a kezdet. Úgy ír mintha nem tudná, a felkérést ő maga tette és nem Morvai Krisztina. Már itt érezzük: a matróna nincs tisztában az alaphelyzettel. Vagy a magyar nyelvvel. Vagy azzal, hogy az általa feltett kérdésre ő kapja a választ. Ezt pedig az elemi iskola első osztályában szokták begyakoroltatni a fejlődésben kicsit hátra maradott gyerekekkel. A normális(ak) Magyarországon, ugyanis már az oviban tisztában vannak ezzel.

„Másfelől szeretném leszögezni, hogy valamit nagyon félreértett, hiszen én politikus és

egyébként foglalt is vagyok, továbbá a viccek terén igényes.”

Elsőként az a kérdés ugrott be, hogy a politikusságot most pozitívumként kell-e értelmezni – a mondat ezt sugallja – vagy maradjunk a mellett, amit az emberek általában gondolnak a politikusokról? Az azonban nem hízelgő, rá nézve se. Ha ezt nem tudja rögtön igazolta is, nem lát az orránál tovább. Majd visszaugrik a magán szférára: foglalt is. Nem kéne dicsekedni, ugyanis az nem áll jól egy politikusnak sem.

„Nem az Ön kezét kértem meg, hanem az MDF nyújtott kezet a Fidesz felé a szélsőségesek elleni összefogás érdekében.”

Szegény ifjú, még el is magyarázza neki! Ezek szerint, vagy debilnek gondolja, vagy csak debilnek tünteti fel. (Na, most odasóztam neki egyet!) Belegondoltam: hogy fájhatott (mint egy bolhacsípés)!

„Itt az ideje, hogy felelős politikusokként emelkedettebb szinten kezeljük a problémát.”

Na, ezt a mondatot nem kellett volna leírni. Nincs ma Magyarországon olyan ember, aki ezt a megroggyant dominát felelős politikusnak tekinti (saját magán kívül). Aki mégis ezt mondja, az festi magát. Szerintem nem szokott tükörbe nézni (na nem mint magánember, hanem mint politikus) és nem szokott emberekkel beszélni, vagy azt hiszi, hogy a tükör csak annyit mondott: szép vagy, szép vagy, a legszebb a világon. Nem árt, ha tovább is olvassa a mesét.

Majd ostorozza a kikosarazót: ők is együtt szavaztak a kormánnyal. Ez nem mentesíti a Megroggyant Domina Fészkét saját bűne, felelőssége alól! Nem lenne baj, ha egy volt Igazságügy miniszter, mint a jogok ismerője nem feledkezne meg ezen alapelvről.

„Felelős, konzervatív, a hazáját szerető politikusként aggódom a szélsőjobboldal előretörése miatt.”

Az első szót már kielemeztük. Az, hogy ön, vagy önök (így, kisbetűvel) konzervatívok egyszerűen hazugság. Ön, (csak a mondatkezdés miatt a nagybetű) hazudik, nézze meg a szótárban, hogy mit jelent a konzervatív szó, majd elemezgesse cselekedeteiket. A hazáját szeretőre pedig csak annyit: ne szeresse, mert azt e szorító ölelés megöli. Vagy egy új kérdést kell feltennünk: mit tekint hazájának? De fel kell tennünk más kérdést is. Ki állapította meg a szélsőjobbosságot? A szélsőséges MSZP, vagy a szélsőséges SZDSZ? Az első azért, mert távolsága a baloldali szellemiségtől fényévnyi távolságra van, vagy a második, mely a liberalizmus elveitől van olyan távolságra, mint Makó Jeruzsálemtől? Ön ne aggódjon elég, ha mi aggódunk ön miatt. Kicsit többen vagyunk.

„A Magyar Demokrata Fórum már egyértelművé tette, hogy a mérsékelt, konzervatív utat választja.”

Kérem, illetve követelem, ne használják a „Demokrata” szót megjelölésükkor. Jobban passzol szervezetükre a diktatórikus. Papírjuk is van róla: zacskónyi (Herényi) frakcióvezetőjük jogtalanul zárta ki az alapítókat a frakcióból. Azaz diktatórikus módszerekkel. A többi kizárás körülményei is erre utalnak. Na meg a mostani gyűlésükön az ültetési rend és a többi érdekesség. Tudja, mikor csináltak ilyet? Az MSZMP ideje alatt, igaz azt is demokráciának hazudták.

Felajánlkozása, illetve pártja tukmálása ahhoz a vicchez hasonlít, amikor az elefánt és az egérke mennek a hídon és megszólal az egér: hallod elefánt, hogy dübörgünk?