Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

Az államfő megválasztásáról

2010-06-04

Az idei év különleges. Háromszor is választás van. Ebből egynél mi, állampolgárok ki vagyunk zárva.

Az első választáson gyökeres fordulatot idéztünk elő. Süllyesztőbe küldtünk két rendszerváltó pártot, melyekről nyilvánvalóvá vált, szembe fordultak velünk. Az elferdült, lezüllött MDF-et és az eleve magyarellenes SZDSZ-t.

Visszaszorítottuk egy elviselhető szintre a kommunista rendszer itt maradt álcáját, az MSZP-t, mely bebizonyította magáról az elmúlt években, hogy elvi szempontok valójában soha sem vezették. Szellemi irányvonaluk csak egy volt: elviszem, pont. Elviszem tőletek a magántulajdont a kollektivizmus nevében, elviszem tőletek a közös tulajdont a tőke nevében.

Ez a felfogás végre sokakat kijózanított és a jobboldal vezető erejét több mint 50 % arányban választotta kormányzó erővé, juttatta 2/3-os parlamenti többséghez.

Bejuttattuk az ország házába a radikális nemzeti oldal pártját kifejezve, hogy a megaláztatásokból elegünk van, emelt fővel kívánunk járni.

Az őszi önkormányzati választáson elképzeléseinknek nagyobb nyomatékot adhatunk megerősítve a tavasz változásokat. A visszahúzó erőkre végső vereséget mérnhetünk.

A teljes változásba azonban nincs lehetőségünk beleszólni. Nem szavazhatunk arról, hogy a magyar szellemiséget, a magyar államiságot ki képviselje a legmagasabb szinten. Ez elfogadhatatlan!

A jelenleg érvényes Alkotmány a magyar választókat kirekeszti az államfő megválasztásából. Mi lehet az oka? A jog szempontjából alkalmasak vagyunk települési, megyei és országos képviselők kiválasztására, de az államfőjére nem? E tekintetben kiskorúnak vagyunk, vagy közügyektől eltiltottnak minősítenek (mint a bűnözőket), vagy szellemileg fogyatékosnak? Mi ez a kétarcúság, vagy ez csak a rendszerváltók praktikuma azért, mert belügyüknek tekintik a személyét?

A FIDESZ-KDNP meghirdette a demokrácia helyreállítását és a valódi rendszerváltás elindítását. Ez a kérdés próbaköve lehet annak, komolyan gondolják-e? Törvényt, alkotmányt módosítanak a hetekben az idei önkormányzati választás új szabályok szerinti lebonyolítására. Javasolni kell a Parlamentben az Államelnök választás miatti módosítást is! Javasolni kell a közvetlenül a nép által megválasztott államfő lehetőségét. Ha elfogadják, rendben. Tudni fogjuk, hogy a jó úton maradtak. Ha nem, tudni fogjuk, hogy letértek az általuk meghirdetett útról.

Az államfő ugyanis tényleg az egész népet jeleníti meg. A nemzetet, az összlakosságot, a 3/3-ot, ahogy ők mondják. Akkor a 3/3 dönthesse el, ki legyen az! Különben csak a pártérdekek színjátéka az egész.

Legyen az Elnök az, aki tényleg csak a népétől függ, és nem megválasztó képviselők szűk körétől. Tudjuk jogilag független, mert a törvény így szól, de valódi szabadsága a döntések meghozatalakor csak akkor lehet, ha mi adtuk a teljes körű felhatalmazást.

A Fidesz meg akar szabadulni a mutyik, az oligarchák, a paktumok terhétől? Hát tessék, itt van a múltból egy csökevény, szabaduljunk meg tőle. Ne féltsük a népet, hogy nem tud jól dönteni.

Minden szabad magyar állampolgár választhat és választható. Így elnök lehet akár Dr. Schmitt Pál, akár Dr. Morvai Krisztina, vagy Dr. Papp Lajos is.

Rendelkezzen minden magyar teljes választójoggal!