Add a Startlaphoz! Add a startlaphoz!
Magyar megmaradás

A helytartó

2009-08-24

Ki ma Magyarországon a helytartó? Senki nem tette fel ezt a kérdést nyilvánosan. Sem politikai elemzők, sem mások. Politikusokat nem is veszem ide, hiszem már a kérdés megtárgyalása is azt az árnyékot vetítené ki, tudnak ilyenről. Márpedig ez azt is jelentené, Magyarország nem független állam.

Én azonban nyugodtan feltehetem a kérdést. Fel is kell tegyem, mert hozzásegíthet egyes, megmagyarázhatatlan események megértéséhez. Hogy védekezzünk negatív események sora ellen, ha azt sem tudjuk, ki adott parancsot azokra? Természetesen ránk, hétköznapi állampolgárokra nézve negatív.

Már az alapkérdés is elemzendő. Magyarországnak helytartója van? Ez hülyeség mondják majd sokan, hiszen független állam vagyunk. Na, tényleg ez az első kérdés, mit meg kell válaszolnunk. Független állam Magyarország, vagy sem? A függetlenség önrendelkezést jelent. Magyarán: csak saját népünk érdekei szerint hozzuk-e a döntéseinket, törvényeinket, rendeleteinket?

A formális jog szerint független ország vagyunk. ENSZ, EU tagállam, államhatárunk van, Alkotmányunk (tákolmányunk) van, független választások vannak, saját kormányunk és Parlamentünk van. Akkor hogy jön ide a helytartó kérdése?

Úgy, hogy a gyakorlatban gyarmatként működünk. Nézzük csak meg az elmúlt éveket, a rendszerváltástól kezdve. Már a kezdet kezdetén kisiklott a függetlenség vonata. Valahol (Rózsadomb?), valakik (USA, SZU?) a szocialistáknak immunitást kértek, követeltek. Biztos, hogy így történt, hiszen egy ország kívánta ekkor: söpörjék ki a hatalomból minden zugából a kommunistákat. Meg is ígérték, végül még sem lett belőle semmi. A nép kívánsága ellenében. Az első függetlennek mondott kormány engedett a követelésnek, s így azonnal el is vesztette függetlenségét. Persze vele együtt az ország is. Nem szabadság és jólét köszöntött be, melyet a változásnak kellett volna hoznia, hanem a tömeges elszegényedés, munkahely vesztés, az ország gazdasági ellehetetlenülése, leépülése. Hogy ez biztosan így történjen, és ne történhessen másképp, megszervezték a taxis blokádot. Biztos, hogy olyan helyről jött a „tanács”, ahol tökéletesen tisztában voltak az ország kiszolgáltatott pénzügyi helyzetével, megzsarolhatóságával. El is intézték az ország, a kormány cselekvő képességét, azaz a függetlenségét. Be is sokallt az ország. Tehetetlenségéért megbüntette az MDF kormányt. A szocialista-szabaddemokrata 4 év újra a szabadrablás korszaka. Az ország és lakói tovább szegényedtek. Nem a függetlenség miatt, hanem a csapda miatt, melybe ügyes külső erők beterelték. A modern kor legaljasabb jellemzője, hogy mindezt saját akaratként lehetett feltüntetni.

A FIDESZ kormányzás első két éve ment úgy, ahogy egy független országban mennie kell a dolgoknak. Az első évben felszámolták az állami pénzeket megcsapoló TB vezetést, majd a második évben rendbe tették a másik „pénznyelő automatát”, a „félkarú rablót”, a Posta Bankot. Minden jól haladt, majd Orbán kint volt Amerikában. Majd egy hétig. Ahogy visszajött azonnal megtört a folyamat. Persze kisebb jelentőségű, előre mutató események voltak, de a lendület megtört.

Majd jött a máig tartó időszak. Felületesen nézve azt hihettük, a beszédhibás „kémelhárító” Medgyessy, a paprikajancsi Gyurcsány, vagy a libagyilkos Bajnai a főnök. Mélyebben vizsgálva a dolgot láthatjuk, hogy van valaki, aki mindig talpon marad olyan, mint egy „keljfeljancsi”. Akitől nem lehet megszabadulni. Ő lehet az igazi főnök. Mindegy, ki van az előtérben, ha idegenek hasznát, mi kárunkat „szolgáló” dolgot végre kell hajtani színre lép. Na, ő lehet a helytartó. Ki tudná hány területen töltött be vezető szerepet, hány helyen bizonyosodott be alkalmatlansága, s kellett meneszteni? Mégis mindig visszatért, mint a megoldhatatlan feladatok Jokere. Orbitális marhaságok, szakmai hibák tömkelege kíséri egész pályafutását. Mégis mindig visszatér. Ezt csak az teheti meg, aki nálunk sokkal nagyobb urak szolgálatában áll. Csak egy külső erő helyezheti újra és újra a nyakunkra. Ő gyarmattartóink helytartója. És miért éppen ő? Mert minden megbízásukat teljesíti. Kiérdemelte és mai is kiérdemli a helytartó címet.

Nézzük legutóbbi „vitézségét”. Mindenképpen végig kell vinni a jelenlegi kormányzati ciklust. Még nem tudtak megbízói minden vagyont felvásárolni, még nem teljesen mozgásképtelen egy magyar kormány. Ehhez szükség van a hátralevő időre. A következő kormánynak már mozgásképtelennek kell lennie. „Zseniális”, pótolhatatlan miniszterünk a túlélésre most is megtalálta a megfelelő eszközt. Bevetette a kulcsszót: terrorizmus. Márpedig aki ez ellen küzd, az immunitást élvez a világban. Az hatalomban maradhat. Alátámasztásnak felvételeket is bemutatott. Robbantási gyakorlatról. Nem számít, hogy hamis a bizonyíték, nem a „Magyarok nyilai” szervezet – ez a terrorista banda – robbantott, a kormány felvette a harcot a terrorizmus ellen. Így jó kezekben van a hatalom. Jól dolgozott megint a helytartó.

Igaz, hogy borzalmasan előnytelen a megjelenése, igaz hogy minden ténykedése ellentétes az ország érdekeivel, igaz, hogy szakmailag teljesen alkalmatlan bármilyen intézmény vezetésére, de minden megbízói elvárást teljesít, és ez a lényeg.

A neve: Draskovics Tibor.